Hjem > Nyheder > Indhold

Fremskyndelse af udviklingen af ​​typiske produkter-analyse af udviklingsretningen for speciel ingeniørplast i mit land (del 2)

Jul 31, 2020

Den materielle industri er den grundlæggende industri i den nationale økonomi. Med udviklingen af ​​videnskab og teknologi vil mennesker' s krav til materialer blive højere og højere. Efterspørgslen efter speciel teknikplast vil også stige, og anvendelsesfelterne bliver bredere og bredere. Blandt dem er typiske produkter, såsom polyimid, flydende krystalpolymer og polyetheretherketon, ind i en periode med accelereret udvikling.


Polyimid


Målrettet forskning på segmenterede produkter


Polyimidmaterialer har fremragende egenskaber og forskellige produktformer og er vidt brugt inden for rum-, elektrisk isolering, traditionel industri, elektronisk information og fremstilling af præcisionsmaskiner.


I juli 2019 meddelte Japans økonomi, handel og industri, at det ville begrænse eksporten af ​​tre materialer inklusive fluoropolyimid til Sydkorea, hvilket forårsagede et stort chok for verdens halvlederindustri. Fluorpolyimid er en slags polyimid. Fluorholdige grupper forbedrer ydelsen af ​​polyimidmaterialer i høj grad. Det optrådte først i 1960'erne, men det var en speciel teknikplastik med så lang fødselstid. Det kan stadig være morderen mellem Japan og Sydkorea i handelsfriktionen, som viser, at industrihindringerne er høje.


På nuværende tidspunkt inkluderer polyimidproducenter hovedsageligt DuPont fra De Forenede Stater, SABIC fra Saudi-Arabien, Toray fra Japan, Ube fra Japan og SKC Kolon fra Sydkorea. Der er mange typer polyimidprodukter. Inden for film er virksomheder som DuPont fra De Forenede Stater, Ube of Japan og SKC Kolon fra Sydkorea de største repræsentanter. DuPont' s produkttyper er de mest komplette med næsten 20 underinddelte produktmærker; inden for støbning af plast er SABIC verdens' s største producent, og dens polyetherimid Ultem har en lavere glasovergangstemperatur og en lavere pris end andre materialer, så det bruges vidt.


Der er snesevis af virksomheder, der beskæftiger sig med produktion af polyimidmaterialer i mit land, med en samlet årlig produktionskapacitet på mere end 17.000 tons. Den indenlandske produktion og forskning er hovedsageligt koncentreret om emaljeret tråd, film og fibermaterialer, og produktionen af ​​andre typer produkter er meget lille.


Inden for støbning af forbindelser og kompositmaterialer har Henan Qinyang Tianyi Chemical Co., Ltd. en større produktionsskala, primært producerer bismaleimid-baseret polyimidharpiks; Hangzhou Sumente Technology Co, Ltd ejer termoplastisk polyimid Og termohærdende polyimid to vigtigste produkter, sorterne er relativt rige.


Inden for tynde film er der i øjeblikket et lille antal indenlandske virksomheder, der kan levere udenlandske producenter. F.eks. Har Times New Materials og Jinshan Electronics realiseret levering til virksomheder som Apple og Samsung.


På fiberområdet samarbejdede Changchun Gaoqi Polyimide Materials Co., Ltd. med Changchun Institute of Applied Chemistry, Chinese Academy of Sciences og Jiangsu Aosen New Materials Co., Ltd. og Donghua University har realiseret industrialiseringen af ​​varmebestandige polyimidfibre . Anvendes hovedsageligt inden for filtrering og beklædning med høj temperatur. Jiangsu Xiannuo New Material Technology Co., Ltd. samarbejdede med Beijing University of Chemical Technology for at fokusere på konstruktion og industrialisering af polyimfibre med høj styrke og højmodul. Det er i øjeblikket i markedet dyrkning og forfremmelse fase.


Drevet af efterspørgslen efter 5G-kommunikation og nye energikøretøjer er den nylige indenlandske konstruktion af polyimidfilm og lysfølsomme polyimidmaterialer blevet et hot spot.


Der er mange typer polyimidprodukter, og forskellige markedssegmenter har forskellige ydelseskrav for produkter. Producenter skal gøre et godt stykke arbejde med produktpositionering i markedssegmenterne og udføre målrettet teknisk forskning.


Flydende krystalpolymer


Det tekniske niveau skal forbedres


Flydende krystalpolymer har karakteristikaene for lav dielektrisk konstant, høj temperaturbestandighed, strålingsmodstand, kemisk korrosionsbestandighed, lav lineær ekspansionskoefficient, høj styrke, høj stivhed og elektrisk isolering. Disse egenskaber gør det muligt at anvende flydende krystal-polymerer som teknisk plast inden for elektronik og elektrisk, luft-, rum-, optisk fiberkommunikation, bilindustrien, maskinfremstilling og kemisk industri.


På nuværende tidspunkt er den globale årlige produktionskapacitet for flydende krystalpolymerer 72.500 tons, og det årlige forbrug er ca. 38.500 tons. Polymerproducenterne med flydende krystaller inkluderer hovedsageligt Celanese, Solvay, Polyplastics, Sumitomo Chemical og Nippon Oil. Fremstilling af flydende krystalpolymerer har høje tekniske barrierer og domineres af virksomheder som USA og Japan. Dens produktpriser er stadig relativt høje. Med hensyn til applikationer fortsætter den med at udvide på grund af sin fremragende ydelse. Med ankomsten af ​​5G-tiden forventes efterspørgslen efter flydende krystalpolymerer at indlede en hurtig stigning.


Kinesiske virksomheder trådte sent inden for flydende krystalpolymerer, og markedet har længe været afhængig af import. I 2019 importerede mit land 23.000 tons flydende krystalpolymerer, og forbruget nåede 27.000 tons. mit land er blevet verdens' s største forbruger af flydende krystal-polymerer. I fremtiden, med den hurtige udvikling af mobiltelefonindustrien, vil anvendelsen af ​​flydende krystalpolymerer i fleksible trykte kredsløb blive udvidet markant efterfulgt af hurtig vækst inden for letvægtsindustrien og andre industrielle fremstillingsfelter.


I de senere år er produktionskapaciteten af ​​polymermaterialer med flydende krystal vokset hurtigt med den successive idriftsættelse af virksomheder som Plit, Fafa Technology, Water Co., Ltd. og Jujia New Materials med en samlet årlig produktionskapacitet på 13.000 tons. På grund af tekniske problemer og produktkvalitet er produktionen dog stadig på et lavt niveau med en årlig produktion på mindre end 5.000 ton.


Plite er den første indenlandske virksomhed, der producerer flydende krystalpolymermaterialer, og har i øjeblikket en årlig produktionskapacitet på 2.500 tons. Water Co., Ltd. er en af ​​de største indenlandske producenter af flydende krystalpolymerer og en af ​​de få virksomheder, der kontinuerligt kan producere type I, type II og type III flydende krystalpolymerer. Kingfa Technology er det største ledende firma inden for plastprodukter i Asien og Stillehavsområdet med det mest komplette produktsortiment. Det har i øjeblikket en årlig produktionskapacitet på 3.000 tons flydende krystalpolymer, og yderligere 3.000 ton produktionskapacitet forventes at blive sat i drift i 2020.


polyetheretherketon


Anvendelsesområder skal stadig arbejde


Polyetheretherketon har fremragende omfattende egenskaber ved varmebestandighed, slidbestandighed, træthedsbestandighed, slagfasthed, dimensionstabilitet, ikke-toksicitet, flammehæmmning osv., Og to etherbindinger og carbonylgrupper giver materialet fleksibilitet og fremragende fremstillbarhed. , Har været anvendt inden for mange områder såsom elektrisk og elektronisk, rum-, bil-, energi-, andre industrier og medicinsk.


Siden den kommercielle produktion af PEEK i 1978 er den globale produktionskapacitet kontinuerligt forbedret. Den globale produktion af PEEK er hovedsageligt koncentreret i Storbritannien, Indien og Kina, mens forbruget er koncentreret i Europa, Amerika og regionen Asien og Stillehavet. Europa er det største marked for PEEK. Med den kontinuerlige overførsel af produktionskapacitet for elektrisk og elektronisk, rum- og bilindustri og bilindustri til Asien overstiger markedets vækstrate på PEEK i disse regioner langt Europa og USA. Blandt dem er Kina et område, hvor efterspørgslen efter polyetheretherketon i Asien vokser hurtigt og er blevet et af de vigtigste markeder i verden.


Imidlertid er det globale PEEK-marked stærkt monopoliseret, idet Victrex og Solvay ejer mere end 90% af markedsandelen. mit land har oprindeligt indset industrialiseringen af ​​polyetheretherketon, og produkter fra nogle virksomheder har nået det internationale niveau, men der er mange vanskeligheder i processen fra laboratoriet til industrialiseringen, den indenlandske anvendelse er stadig meget begrænset, og industrien har brug for at fremskynde udviklingen.


I mit land er der bygget flere sæt enheder ved hjælp af den teknologi, der er udviklet af indenlandske forskningsinstitutter. På nuværende tidspunkt har Jida Evonik High Performance Polymer Co., Ltd. og Jilin Province Zhongyan Polymer Materials Co., Ltd. en produktionskapacitet på 1.000 tons.


I 2005 samarbejdede Evonik med Jilin University om at lancere et polyetheretherketon-projekt og etablerede et Jida Degussa-joint venture, der blev omdøbt til Jida Evonik High Performance Polymers (Changchun) Co., Ltd., en tysk-ejet udenlandsk investeret virksomhed. .


Jilin-provinsen Zhongyan Polymer Materials Co., Ltd. blev grundlagt i 2006 og har uafhængige forsknings- og udviklingspatenter til syntese af polyetheretherketonmaterialer. I 2015 realiserede den industrialiseringen af ​​tusind tons polyetheretherketon. På grund af dens fordele ved omfattende ydeevneparametre for polyetheretherketonmaterialer har importsubstitutionsmomentet været stærkt i de senere år. Nu er det blevet verdens' s fjerde største leverandør af polyetheretherketonharpiks efter Victrex, Solvay og Evonik.


Derudover er Changchun Jida Special Plastic Engineering Research Co., Ltd., Zhejiang Pengfulong New Material Co., Ltd., Shandong Haoran Special Plastic Co., Ltd. og andre virksomheder også deltagere i PEEK-materialemarkedet i mit land.


Nogle fremragende virksomheder i mit land, der uafhængigt producerer polyetheretherketonmaterialer, har oprindeligt nået betingelserne for at konkurrere med internationale giganter, men samlet set er den indenlandske forsyning med polyetheretherketonmaterialer stadig ujævn. Især inden for anvendelse af polyetheretherketonmaterialer banede internationale virksomheder som British Victrex Co., Ltd. banebrydende anvendelsen af ​​polyetheretherketonmaterialer i mange banebrydende felter. Indenlandske virksomheder er stadig nødt til at følge med og indsnævre kløften.