Hjem > Nyheder > Indhold

Tidspunktet for en kraftig udviklingsanalyse af udviklingsretningen for Kinas specialteknikplastik (del 1)

Jun 29, 2020

mit land' s økonomi er gået ind i en periode med vigtige strategiske muligheder for transformation og opgradering, og materialer med høj ydeevne såsom specialteknikplastik står over for enestående udviklingsmuligheder. Imidlertid er industrialiseringsniveauet i mit land' s specielle ingeniørplast langt fra det avancerede niveau i udlandet, og industrien som helhed er stadig i de tidlige stadier af udviklingen, og det er vanskeligt at imødekomme den presserende efterspørgsel efter speciel industriel plast i nye felter såsom ny infrastruktur. Med henblik herpå organiserer denne udgave specielt en rapport om GG-quot; Analyse af udviklingsretningen for speciel ingeniørplast i mit land GG-quot ;, der diskuterer status for industriel udvikling, eksisterende problemer og flaskehalse og fremtidige udviklingsretninger for mit land' s specielle teknikplastik til læsere' reference.


Efter en periode med akkumulering i udviklingen af ​​ingeniørplast i mit land er produktionsfaciliteter til generel teknikplast blevet bygget, gennembrud inden for selvudviklede teknologier, og eksportmarkedet for nogle produkter er fortsat med at udvide. I de næste par år vil mit land' s ingeniørplast vise en hurtig udvikling med hensyn til skala, variation og kvalitet. Generel teknikplast vil komme ind i den hurtige bane for udvikling, og speciel ingeniørplast, der er dyrket i de tidlige stadier af industrien, vil også indlede en periode med kraftig udvikling.


Det hele er i den tidlige fase af udviklingen


Speciel teknikplast henviser hovedsageligt til teknikplast med varmemodstand over 150 ℃. De vigtigste sorter er polyimid, polyphenylensulfid, polysulfon, aromatisk polyamid, polyarylat, polyphenylester og polyetheretherketon. , Flydende krystalpolymer og fluororesin osv.


Speciel teknikplast har unikke og fremragende fysiske egenskaber, og de fleste af deres produkter er dyre. De bruges hovedsageligt inden for avancerede industrier såsom elektronik og elektrisk, biltransport, rumfart, medicinsk behandling, fødevareforarbejdning og miljøbeskyttelse.


I de senere år er industrialiseringen af ​​speciel ingeniørplast såsom polyphenylensulfid, polyimid, polyetheretherketon og polysulfon til generelle formål blevet accelereret i Kina. Små sorter såsom polyarylat, specielt polyamid og andre polysulfoner er under teknologisk udvikling. Og den anvendte forskningstrin, industrialiseringsprocessen er relativt langsom. På grund af utilstrækkelig storstilet forsyning og høje priser er hjemmemarkedet for speciel teknikplast langt fra åbnet.


I 2019 var produktionen af ​​de vigtigste sorter af speciel ingeniørplast i mit land omkring 60.000 tons, forbruget var 140.000 tons, og selvforsyningsgraden var mindre end 50%. Produktionen / forbruget af speciel ingeniørplast i mit land tegner sig for ca. 2% af den samlede ingeniørplast, hvilket er langt fra andelen på over 10% i de udviklede lande.


I det store og hele er industrialiseringsniveauet i mit lands' s specielle ingeniørplast generelt lavt. Mange laboratorier er udviklet, men relativt få er blevet industrialiseret; de fleste af de produkter, der er industrialiseret, er på mellem- og lavendelsesniveau med lav produktværditilvækst, utilstrækkelig udvikling af materialeapplikation og et stort hul i forhold til udviklede lande; introduktionen af ​​teknologi er vanskelig, og nu bruger nogle enheder indenlandsk selvudviklet teknologi. På grund af begrænsningen af ​​det tekniske niveau er produktkvalitet og pris ganske anderledes end i udenlandske lande. Samtidig har den hurtige udvikling af udstyrskonstruktion for nogle produkter og den centraliserede frigivelse af produktionskapacitet også ført til lav udstyrsudnyttelse. For eksempel er den gennemsnitlige driftshastighed for polyphenylensulfidudstyr kun ca. 50%.


Stort potentiale for industriel udvikling


mit land' s økonomi er gået ind i en periode med vigtige strategiske muligheder for transformation og opgradering, og materialer med høj ydeevne såsom specialteknikplastik står over for enestående udviklingsmuligheder. I en periode fremover vil mit land' s økonomi fortsætte med at udvikle sig jævnt, industrialisering og urbanisering vil fortsætte med at uddybe, og det indenlandske markedspotentiale for kemiske produkter vil stige. Samtidig med at den strategiske tilpasning af den økonomiske struktur og tempoet i industriel transformation og opgradering fortsætter med at accelerere, skal den kemiske industri fremskynde justeringer og opgraderinger og kraftigt udvikle avancerede kemikalier for at imødekomme de højere krav fra beslægtede industrier.


På nuværende tidspunkt domineres strukturen af ​​indenlandske kemiske produkter af lave produkter og generelle produkter, og andelen af ​​avancerede produkter og specialformål er lav. Branchen er presserende nødt til at fremskynde omdannelsen af ​​udviklingsmodus. Andelen af ​​avancerede kemiske produkter i denne opgraderingsrunde vil fortsat vokse. Står over for større udviklingsmuligheder.


Især siden begyndelsen af ​​2020 er den nye kronpneumoni-epidemi bragt ud over hele verden, hvilket bringer verdens største kemiske industri store konsekvenser og udfordringer. mit land' s kemiske industri står også over for problemer som faldende efterspørgsel, stramning på markedet og faldende indtægter. Endvidere er modsætningerne i overskuddet på lav ende og den høje mangel på mit land' s kemiske industri blevet mere fremtrædende, og tempoet i justering af industriel struktur og reform på forsyningssiden skal fremskyndes.


I løbet af GG-quot; 14. femteårsplan GG-quot; periode med udvikling af nye energikøretøjer og tilhørende understøttende infrastruktur, industrialisering og popularisering af femte generation af mobil kommunikationsteknologi (5G) og" to nye og en tung" (ny infrastrukturopbygning, opførelse af urbanisering af ny type, transport, vandbesparelse og andre større tekniske konstruktioner har skabt ny vækst i efterspørgslen efter materialer med høj ydeevne. F.eks. udvikling af bilindustrien med hensyn til let, energibesparende , komfort og sikkerhed vil helt sikkert give meget plads til materialer med høj ydeevne, herunder speciel teknikplast; 5G-basestationskonstruktion, UHV, intercity-højhastighedsbaner og byer Udviklingen af ​​ny infrastruktur såsom jernbanetransit og nye energikøretøjs ladestammer har højere krav til materialer og kræver speciel teknisk plast til at klare ekstreme arbejdsforhold Derfor har Kina' s nye materialebranche et enormt rum til udvikling.


Fire retninger for udviklingsfokus


Den materielle industri er den grundlæggende industri i den nationale økonomi. Nye materialer er forløberen for udviklingen af ​​materialebranchen og en vigtig strategisk voksende industri. Med udviklingen af ​​videnskab og teknologi vil folk' s krav til materialer blive højere og højere. Især i den aktuelle energimangel er vægtreduktion og omkostningsreduktion problemer, som enhver virksomhed skal overveje. Udskiftning af plast til stål er en uundgåelig tendens til fremtidig materialeudvikling. Derfor vil speciel ingeniørplast blive brugt i vid udstrækning inden for forskellige felter inden for militær og civil anvendelse overalt i verden, og efterspørgslen vil også stige, anvendelsesfelterne bliver bredere og bredere, og udsigterne er lovende.


På nuværende tidspunkt har Kina oprindeligt realiseret industrialiseringen af ​​polyimid, polyetheretherketon og andre sorter, men sammenlignet med det avancerede niveau i fremmede lande er industrien som helhed stadig i den tidlige fase af udviklingen. Der er mange vanskeligheder i processen med at industrialisere nogle teknologier. For at løse problemet er der stadig meget få virksomheder i branchen, der har styrken og retten til at tale. Derfor er hele industrien nødt til at arbejde hårdt for at fremme industriel udvikling, øge investeringerne, forbedre procesteknologien, stabilisere produktkvaliteten, berige produktserialisering og lægge vægt på applikationsmarkedsdyrkning og voksende markedets ekspansion.


I fremtiden bør udviklingsretningen for Kina' s specielle ingeniørplast fokusere på følgende fire aspekter: den ene er at forbedre det tekniske niveau og skalaen for de industrialiserede sorter og at forbedre ydelsen og kvaliteten af ​​produkterne; det andet er at styrke opbygningen af ​​industri-universitet-forskningsallianser og fremskynde Omdannelsen af ​​videnskabelige forskningsresultater vil fremskynde industrialiseringen af ​​indenlandske blanke sorter; den tredje er at bryde igennem forsyningsflaskehalsen med nøgleunderstøttende råvarer og reducere omkostningerne; det fjerde er at fokusere på udvikling af ændrede teknologier og applikationsteknologier.